keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Talopakettia odotellessa

Nyt onkin hetki vierähtänyt edellisestä postauksesta. Jotenkin ollut ilmassa niin kiirettä ja väsymystä että blogille ei millään ole riittänyt aika eikä jaksaminen. En tiedä miten onkin ollut jotenkin niin väsyttävää. Ehkä se on tämä pimenevä, sateinen syksy. Myös töissä työnkuvani hieman muuttui nyt syksyllä ja sekin on omalla tavallaan vienyt voimia.

Joka tapauksessa tontilla on nyt edistytty vauhdilla. Tontti on tasoitettu ja perustukset talolle sekä autokatokselle on tehty. Viime viikonloppu meni miehellä ja miehen isällä routaeristeiden levittämisessä ja kaivurimiehet täyttivät ja tasoittivat tonttia sitä mukaa kun eristelevyt oli laitettu. Myös perustuksien sisäpuoli täytettiin. Nyt tontilla alkaa olla kaikki valmista talopaketin vastaanottamiseen. Tällä viikolla pitäisi tulla kattoristikot. Aika hurjaa ja epätodellisen tuntuista. Kun vain konkreettisesti päästiin vauhtiin tämän projektin kanssa, niin kaikki on edennyt todella nopeasti. Kahdella läheisellä tontilla rakennetaan myös, mutta kummallakin tontilla rakentaa perheet itse. Heillä rakentamisen edistyminen sijoittuu siis lähinnä iltoihin ja viikonloppuihin. Luultavasti me mennään projektimme kanssa kahden muun rakennusprojektin ohi niin että heilahtaa, vaikka kaksi muuta ovatkin aloittaneet projektinsa ennen meitä. Meillä hommat tapahtuu niin paljon nopeammin, kun meidän puolesta rakentaa muut ja seinät tulee elementteinä. Elementtien toimitus on jo ensi viikolla edessä! Harmi kun itse joutuu olla töissä silloin kun toimitus saapuu tontille ja seinien asentaminen paikoilleen alkaa. Varmasti melko hurjaa ja tunteet tulee pintaan kun seinät saadaan paikalleen ja talo on yhtäkkiä ulkoapäin jo niin valmiin näköinen. Ensi viikolla/viikonloppuna on myös pojan 3v synttärit tiedossa, jotka vaativat leipomista ja muita valmisteluita. Vauhdikas viikko siis taas tiedossa ensi viikolla!



Perustuksista ei kyllä yhtään hahmota talon kokoa. Perustuksia kun katsoo, tuntuu että talo on kamalan pieni! Aivan kuin se olisi pienempi kuin meidän nykyinen rivitalokolmio.

Ihan vain "muutamia" kiviä löytyy tontilta (tässä ei läheskään kaikki). Mitähän näille keksii....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti