lauantai 2. syyskuuta 2017

Bentoniittisavi

Käydessäni viimeisen kerran kosmetologilla, suositteli kosmetologi ottamaan savikuurin sisäisesti. Ihmettelin vähän asiaa, ottaa nyt savea sisäisesti?! Asia jäi muhimaan mieleen. En ajatellut tuollaista kuuria aloittaa, kunnes iho alkoi taas uhkaavasti mennä huonompaan kuntoon. Maitotuotteiden nauttimista olen vähentänyt paljon ja puhdistukseen sekä oikeanlaisiin tuotteisiin olen kiinnittänyt enemmän huomiota, mutta silti näppyjä nousee pitkin naamaa. Aloin selvittää paremmin tuota savihommaa ja selvisi, että sellaista kuin bentoniittisavea voi nauttia sisäisesti. Siitä voi tehdä myös kasvonaamion, mutta sisäisesti nautittuna sen tehot ovat paremmat. Bentoniittisavi puhdistaa, lievittää nesteturvotusta, supistaa ihohuokosia ja vähentää tulehduksia.

En jaksanut alkaa tilaamaan savijauhetta mistään ja onnekseni löysin Seinäjoelta luontaistuoteliikkeen, jossa sitä myytiin. Bentoniittisavipussissa lukee, että tuote on ulkoiseen käyttöön, mutta koska Ruohonjuuren sivuilla mainittiin juuri tuon samaisen bentoniittisavipussin kohdalla, että sitä voi nauttia myös sisäisesti, uskalsin kokeilla myös itse tehdä savesta drinkin. Savijauhetta sekoitetaan 1tl kunnon kokoiseen lasilliseen vettä. Ensin sekoitin itse jauhetta lusikalla ja kaadoin jauheen päälle heti koko määrän vettä. Totesin hyvin pian, että se ei ole toimiva ratkaisu. Savi tarttui vain lusikkaan kiinni ja savikökköjä nousi veden pintaan. Aloin sekoittamaan jauheen ensin pienempään tilkkaan vettä ja vasta sitten kaadoin lasin täyteen vettä. Jauheen sekoitin puutikulla, johon se ei niin tartu kiinni. Savea jää väkisin jo sekoitusvaiheessa lasin pohjalle, mutta se ei haittaa. Reippaan sekoituksen jälkeen juoma jätetään laskettumaan n.5minuutiksi, jotta savisakka laskeutuu lasin pohjalle. Pohjalle jäävää savisakkaa ei ole tarkoitus juoda/syödä. Olin yllättynyt saven neutraalista mausta. Savivesidrinkki ei maistu oikeastaan miltään ja kun ei liiaksi jää miettimään että tässä nyt juon SAVEA, niin juoman saa todella helposti ja nopeasti juotua. Parhaimman vaikutuksen savesta saa irti, kun sen nauttii aamuisin tyhjään mahaan. Jostain luin, että olisi hyvä odottaa tunti ennen kuin syö/juo muuta. Ei todellakaan onnistu kiireisinä työaamuina ainakaan.


Olen juonut tuota savijuomaa nyt n.1,5 viikkoa. Juuri nyt iho on suht ok kunnossa. Vielä hetki sitten ei todellakaan. En tiedä onko savijuomalla osuutta asiaan, mutta jatkan kuuria nyt ainakin hetken aikaa vielä. Toisaalta olen skeptinen sen suhteen, että savijuoma sen kummemmin auttaisi ihoni ongelmiin. Tuntuu, että ongelmat ovat täysin hormoniperäisiä eikä niihin auta mikään. Välillä on aivan päivästä kiinni missä kunnossa iho on. Toisinaan aamuisin saa kirota peiliin katsoessaan ja taas seuraavana aamuna saattaa tilanne olla huomattavasti parempi. Todella ärsyttävää…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti