sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Talopaketti tontilla ja synttärihulinaa

Kiirettä on piisannut tällä(kin) viikolla. Heti alkuviikosta aloin stressata, että kuinka ehdin tehdä kaiken pojan synttäreitä varten valmiiksi. Onneksi mietin tarkkaan aikataulun kaikelle tehtävälle jo alkuviikosta, koska sain tehtyä kaikki synttäreitä varten oikein hyvin eikä missään vaiheessa iskenyt mikään kamala paniikki. Toki en suunnitellut/tehnyt edes mitään kovin haastavaa leipomista tms. koska tiesin, että kiire tulee muuten. Tiistaina ehdin jopa käydä ystäväni kanssa katsomassa Yösyöttö-elokuvan. Oli muuten hyvä elokuva suomalaiseksi elokuvaksi. Yleensä en pidä suomalaisista elokuvista kun niissä pääosin kirotaan, ryypätään, tapellaan ja sorretaan naisia. Yösyöttö oli piristävästi erilainen ja useassa kohtaa elokuvaa sai nauraa melkein vedet silmissä.

Perjantaina aamulla klo 7 saapui meidän tontille talopaketti. Meidän tontti on melkein työmatkani varrella, jotenka pakko oli ajaa heti aamulla töihin mennessäni n. klo 7.15 tontin ohi. Siellä oli rekka juuri peruuttelemassa kohti meidän tonttia ja nosturi oli jo valmiina nostamaan tavarat tontille. Töiden jälkeen piti vielä käydä tsekkaamassa tilanne ja siellä ne oli elementit tontilla ja muukin sälä mitä nyt talopakettiin kuuluu. Itse luulin aluksi, että elementit lyödään heti paikoilleen, mutta mies selvensi asiaa minulle viikolla ,että ensin työmiehet tekevät katon valmiiksi sokkelin päällä ja sitten kun katto on valmis laitetaan seinät ja katto paikalleen. Näillä näkymin elementtien asennus paikoilleen tapahtuu loppuviikosta. En ehkä malta odottaa! Itku meinasi tulla jo siinä vaiheessa kun kiertelin tontilla elementtien keskellä ja kurkin muovien alle seiniä. Voin jo lähes varmaksi sanoa että kyynelkanavat aukeavat kun seinät on paikoillaan ja nähdään talo ensimmäisen kerran kokonaisena! Mitä pidemmälle talohommissa edetään, sitä enemmän tekee mieli jo tilailla kaikkea mahdollista sisustustavaraa odottamaan uutta kotia! Ehkä sitä hiljalleen voi jo jotain naulakoita, hyllyjä jne. hommata... Joku ehkä on jo miettinyt että miltä talotoimittajalta meidän talo tulee. Kuvissa vilahtelee talotoimittajafirman nimellä varustetut muovit. Kastellin talo on meille siis tulossa.

Seinissä on jo laitettuna pohjamaali



Pojan 3v synttärit oli lauantaina ja ne meni oikein kivasti. Tohinaa ja menoa riitti, mutta meininki pysyi kuitenkin mukavana ja leppoisana. Poika sai paljon lahjoja ja niitä tutkiessa onkin mennyt tämä sunnuntai.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti