sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Treeniä

Liikunta on aina ollut todella lähellä sydäntäni ja jos joudun olla paikoillani liian kauan, meinaan tulla hulluksi. Kunnon treenaaminen ja aktiivinen salilla käynti on jäänyt oikeastaan loppukeväästä lähtien. Loppukeväästä/alkukesästä alettiin suunnitella taloa ihan toden teolla ja yhtäkkiä illat menikin jos jonkinlaisissa palavereissa istuen. Siihen kun lisää vielä sen, että lapsen kanssa viettäisi aikaa, ei saleilulle paljoa aikaa jäänyt.

Kesän kynnyksellä irtisanoin kuntosalijäsenyyteni, kun totesin, että turhaan maksan kuukausimaksua, kun en edes ehdi salilla käydä kuin ehkä kaksi kertaa kuukaudessa. Kesä meni täysin ilman kuntosalilla käymistä. Kesän aikana ostin kotiin pumppitangon. Vähän pelkäsin, että jääkö tanko nurkkaan pölyttymään, mutta ei jäänyt. Sitä on suhteellisen aktiivisesti käyttänyt sekä minä että mies. Todella kätevä, kun salille ei ehdi. Kotona pystyy lapsen leikkien lomassa aina vähän jotain tehdä.

Elokuun puolella aloitin taas salilla käymisen. Nyt aloin käydä salilla johon saa kertakortteja eikä tarvitse maksaa mitään kuukausimaksuja. Totesin, että paljon kätevämpi sellainen, kun ikinä ei tiedä tämän taloprojektin kanssa, että koska salille ehtii ja koska ei. Nyt olen käynyt salilla n. kerran kahdessa viikossa. Silloin kun tontilla tapahtuu vähemmän eikä ole mitään palavereita, on aikaa paremmin ja sitten taas silloin kun tontilla tapahtuu, ei niin paljon salilla ehdi käydä. Tietysti aina illalla salille voisi mennä, kun poika on mennyt jo nukkumaan, mutta en millään jaksa lähteä enää siihen aikaan mihinkään salille rehkimään. Muutenkin menen aina töihin puoli kahdeksaan ja työmatkassa kestää noin puoli tuntia, jotenka nukkumaan täytyy iltaisin päästä edes suunnilleen fiksuun aikaan. En ole tippaakaan aamuvirkkua tyyppiä, joten nuo suhteellisen aikaiset aamut on muutenkin olleet raskaita.
Olen myös pyrkinyt ottamaan kaiken liikunnallisen aktiivisuuden huomioon lapsen kanssa leikkiessä ja ulkoillessa. Leikkipuistossakin pystyy pientä treeniä tekemään esimerkiksi antamalla lapselle vauhtia keinussa niin että itse hyppää kyykystä/tekee askelkyykkyjä ja samalla pökkää vauhtia tai pomppulaudalla saa mahtavaa kyykkytreeniä/käsitreeniä riippuen kummallako lautaa pomputtaa. Itse myös aktiivisesti kiipeilen leikkipuistojen kiipeilytelineillä. Leikkipuistoissa käymisen ei siis tarvitse olla aikuisen osalta pelkkää pönötystä ja istuskelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti