lauantai 3. kesäkuuta 2017

Tilannekatsaus talosta

Meidän tilanne taloprojektin kanssa on nyt se, että katsotaan mitä eri talovalmistajilla on meille tarjota ja millä hinnalla. Tähän mennessä on istuttu alas kahden eri firman edustajan kanssa. Ensimmäisen kanssa aikaa meni melkein 3,5 tuntia...Hups! Tulipahan suunniteltua ainakin talo juuri meille. Seuraavan talovalmistajan kanssa aikaa meni vain n. tunti! Toki tiedettiin seuraavan kanssa jo paremmin mitä haluttiin jne. Ja talovalmistajakin oli suurempi, jolla oli jo valmiiksi esitellä meille toteutuneita pohjaratkaisuja joista oli helppo valita se myös meille toimiva ja mieluisa.

Tuosta toisesta talovalmistajasta piti kuulua meidän palaverin jälkeen. Hän ei siis antanut mitään tarjousta siltä istumalta vaan sanoi olevansa yhteydessä. Palaverista on nyt pian viikko eikä ole mitään kuulunut.... Kolmannen talovalmistajan kanssa meillä on palaveri maanantaina. Kolmas talovalmistaja käyttää vähän erilaista rakennus-/eristystapaa kuin kaksi aiempaa. Etenki mies on kovasti kiinnostunut tästä kolmannesta valmistajasta. Heillä on myös yhdessä talomallissa jo valmiiksi hyvin pitkälti meitä miellyttävä pohjaratkaisu. Ainoastaan ulkoapäin talo ei meille käy. Lähinnä sen vuoksi, että talossa on lähtökohtaisesti pulpettikatto, joka ei ole meidän tontin sijainnissa sallittu.

Itse kun olen Mulle kaikki heti nyt- ihminen niin en millään malttaisi odottaa, että saataisiin jo aloittaa oikeasti tekemään jotain tontilla! Nyt täytyy malttaa mieli ja suunnitella rauhassa ettei tule tehtyä hätiköityjä päätöksiä. Pääurakoitsijoihin ja maatöiden tekijöihin ei olla vielä oltu minkäänlaisissa yhteyksissä. Pian täytyy kyllä ottaa asiaksi etsiskellä myös niistä meille ne oikeat, että tontille oikeasti pystytään alkaa tekemään pohjatöitä kun sen aika olisi. Se onneksi on meille nyt melko selvää, että millainen pohjaratkaisu meidän taloa ja tonttia ajatellen olisi se oikea. Tovottavasti kohta saadaan selville, että kuka se meidän talovalmistaja olisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti