maanantai 19. kesäkuuta 2017

Hommat etenee

Nyt on ollut hurjan pitkä tauko kirjoittelussa! Päivät on vain kiitäneet ohi. Työpäivän jälkeen ei ole ehtinyt muuta kuin joko viettää aikaa pojan kanssa, käydä esim. kaupassa tai istua alas jonkun talotoimittajan kanssa, Pojan mentyä nukkumaan on täytynyt miehen kanssa tutkia kaikkea mahdollista taloihin ja rakentamiseen liittyen ja siinähän ne päivät onkin kulunut.

Yhden talotoimittajan kanssa palaveerattiin kolme kertaa ja vihdoin tänään, neljännen palaverin päätteeksi kirjoitettiin miehen kanssa papereihin nimet alle. Meillä on talotoimittaja! Hurjaa! Täytyy kyllä sanoa että olen ihan fiiliksissä etenkin talon keittiöstä ja sen materiaaleista. En ehkä malattaisi odottaa meidän uutta kotia! Meidän talosta, pohjaratkaisusta sekä pinnoista jne. lisää myöhemmin :) 

Talotoimittaja on nyt vihdoin selvillä, mutta mikään muu ei sitten olekaan. Yksi vastaava mestari meillä kävi viime perjantaina ja hän laittoi tarjousta sunnuntaina. Tarjous oli hieman korkemapi kuin mitä oltiin ajateltu. Vastaavasta mestarista jäi kuitenkin ainakin minulle osaava ja hyvä fiilis. Itse en haluaisi säästää vastaavassa. Ennemmin maksan vähän enemmän ja otan sellaisen vastaavan joka oikeasti osaa hommansa, osaa kiinnittää huomiota kaikkiin tärkeisiin asioihin ja oikeasti käy sekä valvoo rakentamista. Laitettiin vastaavalle todella paljon hommia, jotenka olisi hän toki palkkionsa ansainnutkin. Nyt kun talotoimittaja on vihdoin päätetty, täytyisi tuo vastaavakin mahdollisimman pian päättää... Toivottavasti hommat selkiytyisivät tuon vastaavan osalta nopeasti ja päästäisiin oikeasti etenemään. Rakennuslupa täytyy kaupungilta saada ennen kuin voidaan oikein mitään tontilla alkaa tehdä ja rakennuslupaan taas tarvitaan tuo vastaava mestari.

Hurjasti helpotusta toi tuo talotoimittajan lukkoon lyöminen, mutta kyllä tässä vielä todella paljon hommaa riittää ennen kuin hommat oikeasti saadaan käyntiin tontilla. Tontillakin käytiin tänään pikaisesti. Siellä se oli paikallaan hyvissä voimissa :D En millään malttaisi odottaa, että saadaan alkaa kauhoa kaivurilla (tai siis ei me vaan kaivurin kuljettaja) tonttia ja tasoittamaan perustuksia varten.

Viikonloppuna käytiin Farmari-messuilla, joka oli ihan huippu tapahtuma. Se oli myös paaaljon isompi tapahtuma mitä luulin. Vaikka ei itse todellakaan mitään farmareita olla, oli messuilla vaikka mitä nähtävää ja koettavaa! Kaikenlaisia maatilan eläimiä oli vaikka kuinka, paljon erilaisia koneita ja vaikka minkälaista ruokaa. Lisäksi messuilla oli mm. Intersportin messuosasto ja vaikka mitä muitakin ei edes niin farmareihin liittyviä messuosastoja. Messut kiersivät sekä kahdessa suuressa messuhallissa että ulkona. Pojalla oli paljon katseltavaa ja ihmeteltävää messuilla ja kyllä messuilla tuli itsekin viihdyttyä oikein hyvin. Kannatti siis lähteä! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti