maanantai 26. kesäkuuta 2017

All white....or not

Jo pitkään pinnalla on ollut sisustaa pääosin valkoisella. Ymärrän täysin miksi. Onhan valkoinen ns. helppo väri ja siihen on helppo yhdistää mitä vain. Itsekin pidän paljon valkoisella sisustamisesta, mutta mielestäni liika on liikaa siinäkin.

Meidän tulevaan kotiin seinät tulevat perus paperi-valkoisella. Muokataan seiniä sitten itse myöhemmin jos siltä tuntuu. Paljon siis tulee jo pelkästään seinillä ja katon värillä valkoista.

Valkoiset keittiöt ovat kauniita, mutta jotenkin aina itselläni on ollut ajatus, että mikäli joskus pystyn asiaan vaikuttamaan, niin minun kotiini ei tule ainakaan täysvalkoista keittiötä. Automaattisesti talofirmasta suunniteltiin meille lähtökohtaisesti valkoinen keittiö. Ei oltu toki silloin vielä tuotu esille mitään omia ajatuksia talomme materiaaleista. Kuten varmasti arvata saattaa, meille ei tule valkoista keittiötä. Jonkin verran vakoista oltaisiin hyväksytty, mutta lopulta meidän keittiösuunnitelmat ajatuivat siihen, että meidän keittiöön ei tule ollenkaan valkoista. Paitsi seinät. Kaikki kaapistot ja laatikot tulee mustiksi. Lisäksi seinän vierellä oleva taso tulee mustaksi öljytyllä koivulla. Meidän keittiöön tulee minun jo kauan haaveilema saareke. Saareke on myös musta muutoin, mutta saarekkeen taso tulee tammella ja on siis puunvärinen. Myös tiskiallas tulee olemaan musta ja astianpesukone on kalusteverhoiltu. Jääkaappi ja pakastin tulee rosteriset. Uuni ja mikro on myös mustat/rosteriset. Aluksi ajattelin, että ollaankohan vähän liiankin rohkeita, mutta nyt olen aivan fiiliksissä meidän tulevasta keittiöstä enkä millään malttaisi odottaa että saan nähdä sen valmiina!

Lattiat meillä tulee mitä luultavimmin Upofloorin arctic wood 660 laminaatilla Toinen vaihtoehto olisi Upofloorin valkoöljytty tammi. Etenkin mies on sitä mieltä, että tuo valkoöljytty tammi on liian valkoinen. Omasta mielestäni kumpikin laminaatti on omalla tavallaan kaunis. Eiköhän me tuohon arctic woodiin päädytä, kun mies niin kovasti siihen kallistuu ja omasta mielestäni kumpikin on hyvä vaihtoehto.
Upofloor valkoöljytty tammi. Näyttää tässä mielestäni kylläkin vähemmän valkoiselta kuin oikeasti on.

Upofloor arctic wood. Tämä siis tällä tietoa meidän valinta. Molemmat kuvat täältä.

Mustaa/tummaa pintaa on keittiön lisäksi suunniteltu myös wc:hen, kodinhoitohuoneeseen ja pesuhuoneeseen. Kaikki pinnat ei missään nimessä tule olemaan mustia tai muutoin tummia näissä tiloissa, mutta osittain kyllä. Esimerkiksi kaappien/laatikoiden etupaneelit tulevat luultavasti olemaan mustat ja pesuhuoneessa yksi seinä tulee mahdollisesti mustaksi tehosteseinäksi.

Kaikenlaisen tälläisen suunnittelu on toisaalta aivan käsittämättömän ihanaa ja on mahtavaa, että saa suunnitella juuri meille sopivat ratkaisut ja pinnat. Toisaalta taas kaikkien pintojen jne. miettiminen sekä suunnittelu vie tuhottomasti aikaa ja välillä tulee myös pelko, että tekeekö sitä liiankin rohkeita valintoja. Ehkä pitäisi kuitenkin vain valita kaikki valkoisena :D Toisaalta olen usein miettinyt sitä, että mitäs jos oikeasti meille tulisi kaikki valkoista. Kuitenkin heti kun ajattelen, että kaikki olisi valkoista, tulee sellainen olo että tyyylsäää! Mitä luultavimmin kyllästyisin todella nopeasti siihen, että kaikki on valkoista. Tykkään, että on jotain kontrastia ja moniulotteisuutta. Kunhan eri värejä ei ole liikaa, ettei kokonaisuus tule sekavaksi. Meidän kodin suurimmat pinnat tulevat olemaan siis mustia, valkoisia, harmaita sekä puunvärisiä. Onhan tuossakin jo paljon enemmän kuin mitä olisi jos olisi pelkkä valkoinen, mutta uskon, että kaikki nuo edellä mainitut värivalinnat sopivat kivasti yhteen kun kyseessä ei kuitenkaan ole mitkään kirkkaat värit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti