perjantai 30. kesäkuuta 2017

Lomalla!

Tänään alkoi loma omalta osaltani. Mies ja poika ovat lomailleet jo tämän viikon. Loma alkoi aivan mahtavassa säässä. Tänään on jo ollut vähän, kauan kadoksissa ollutta, kesäfiilistä. Aurinko ja lämpö, mikään ei voita sitä kesällä! Nyt kirjoitan jopa tätä postausta meidän terassilla! Siis ulkona! Vaikka kello on jo ties mitä. Seurana minulla on loman aloituksen kunniaksi yksi Happy Joe. Ei voi muuta todeta kuin, ai että! Tälläistä sen kesän kuuluu ollakin eikä sisällä kyhjöttämistä kun ulkona on kylmä ja sataa. Meidän takapiha on muuttunut myös melkoiseksi eläintarhaksi. Perus muurahais-, hämähäkki-, koppakuoriainen-, lintukombon lisäksi meidän pihassa on jo useana päivänä majaillut rusakko sekä siili. Siili ilmestyi meidän pihaan yllättäen myös tänä iltana. Täällä me siilin kanssa touhutaan nyt kaikessa sovussa yhdessä :D Minä kirjoittelen blogia ja siili kaivaa jotain syömistä minun ah niin ihanasta ja hoidetusta (not) kukkapenkistä.
Talohommat meillä luultavasti on ainakin talotoimittajan puolelta melko jäässä koko heinäkuun. Heinäkuu kun on tosiaan se suosituin lomakuukausi, lähes kaikilla aloilla...Tosin meidän pankkivirkailija palaa lomalta töihin ensi viikolla joten ainakin rahoitusasioita saadaan eteenpäin jos ei muuta :D Lomakuukautta on siis melkein pakko viettää joiltakin osin itsekin tässä heinäkuun aikana talohommista. Elokuussa alkaakin todellinen tohina. Toiveissa olisi, että heinäkuun aikana saataisiin käytyä talosuunnitelmiemme kanssa kaupungin rakennusvalvonnassa ja saataisiin hyväksyntä meidän talosuunnitelmalle ja saataisiin kunnon rakennusluopahakemus mahdollisimman pian vireille. Elokuussa edessä on vielä pari tarkempaa palaveria talotoimittajan kanssa kaikista meidän valinnoista. Palavereissa käydään vielä koko meidän talosuunnitelma läpi ja lyödään lukkoon kaikki värivalinnat, sähköjutut, putkijutut, pintamateriaalit jne. jne. Siis aivan kaikki.

Kaikennäköisiä pikkujuttuja sitä tulee nyt tässä pitkin matkaa mieleen tuohon taloprojektiin liittyen. Tulee asioita, joita halutaan taloon, mutta joista ei ole vielä aiemmin keskusteltu. Paljon näissä talojutuissa täytyy kyllä itse selvittää vaikka kuinka olisi palaveria talotoimittajan kanssa. Vastaava mestari myös kyseli meiltä melkoisen läjän kysymyksiä joihin jouduttiin todeta että öööö ei tiedetä tai ei ole ollut puhetta. Onneksi niitä asioita tulee eteen tässä vaiheessa! Vielä ehditään asioita selvittää ja muuttaa suunnitelmia. Kaikella on toki hintansa... Tietty hinta talopaketille lyötiin lukkoon siinä vaiheessa kun talotoimittaja päätettiin. Nyt kun tulee jatkuvasti mieleen asioita mistä ei ole vielä oikein ollenkaan puhuttu ja joita kuitenkin halutaan taloon lisätä, hinta talolle nousee. Tietenkin kaikki suurimmat päätökset on tehty ja niistä ollaan oltu tietoisia sekä niistä on puhuttu ennen kuin ollaan talotoimittajan kanssa lyöty sopimus lukkoon. Esimerkiksi valaistus tuottaa meillä nyt hieman ongelmia, kun meidän (miehen) haluamat älyvalot ei olekaan mahdollisia taloon, kun katto ei ole tarpeeksi syvä upotettaville älyvalospoteille. Nyt täytyy pohtia mitä niiden kanssa tehdään. Älyvaloja meille joka tapauksessa tulee, mutta minne ja millaisia, niin se on vielä vähän arvoitus. Samoten se, laitetaanko sittenkin älyvalojen lisäksi jotain perus upotettavia spottivaloja, joissa katon syvyys ei tarvitse olla niin suuri...Valopistokkeita lisätään myös enemmän perussettiin verrattuna. Haasteita tuottaa myös se, että olohuone-/keittiötilaan tulee korotettu vinokatto. Mitkään kiinteät spotit ei sen vuoksi käy, vaan valoja pitäisi pystyä kääntämään ettei valokeila osoita ihan mihin sattuu vinossa katossa. Kaikennäköisiä tarkennuksia suunnitelmiin tulee ihan jatkuvalla syötöllä. Välillä iskee jo epätoivo että onko talo ikinä siinä mallissa että voidaan todetta että tässä se nyt varmasti on ja juuri tämän suunnitelman mukaan sen voi toteuttaa.

Ainiin yksi juttu tuossa talossa meillä heittikin yllättäen aivan häränpyllyä. Nimittäin lattiat! Viime postauksessa puhuin juuri meidän laminaattivalinnasta. Nyt onkin käännetty kelkka totaalisesti niiden suhteen. Laminaatti edelleen on tulossa, mutta luultavasti ei kumpikaan edellisessä postauksessa mainituista. Mies alkoi sittenkin miettiä arctic wood vaihtoehtoa sen luonnottomuuden vuoksi. Siinä kun ei ole mitään oksankohtia tms. Valkoöljytty tammi taasen on edelleenkin etenkin miehen mielestä liian vaalea meidän kotiin. Nähtiin tuosta valkoöljytystä tammesta näytepala ja kyllä se minunkin mielestä ehkä hieman liian vaalea on. Nyt on alettu miettiä sen sijaan joko natural tammea tai ns. garfield tammea.

Garfield tammi

Natural tammi. Molempien kuvat täältä
Jotenkin nyt kun tästä tietokoneen näytöltä katsoo, tuo garfield näyttää taittavan kovasti keltaiseen. Kyllä nämä kaikki pinta-/väriasiat vain on sellaisia, että ne täytyy luonnossa nähdä. Kuvat vääristävät aina väkisin vähintään pienesti. Näytepaloja kun oikeasti käsissämme hypisteltiin, vaikutti sekä garfield että natural ok vaihtoehdoilta enkä muista, että garfieldissa olisi noin paljon tuollaista keltaiseen taittavaa ollut. Tälläiset luonnollisemman puun väriset lattiat sopisivat todella hyvin meidän keittiön saarekkeen tason kanssa yhteen! Saareke kun on ainut paikka keittiössä, johon tulee ihan täyspuinen tammitaso joka myös jää puun väriseksi. Värivalinta lattiassa siis vielä vähän mietintämyssyn alla, tällä hetkellä varmaa on vain se, että laminaatti on ns. 1-sauvaista eli yhdessä laminaattilankussa on vain yksi ns. "lauta", kun vaikkapa 3-sauvaisessa niitä on siinä yhdessä lankussa kolme. Hankala selittää jotenka laitampa tähän alle kuvat.

1-sauvainen.  Kuva täältä.

3-sauvainen. Kuva täältä.
Huomenna tiedossa meidän perheellä reissaamista n. 200km päähän ystäväperheen tytön synttäreille. Sääkin pitäisi ainakin olla aurinkoinen ja lämmin jotenka kyllä tästä on mahtava jatkaa lomaa eteenpäin! Ensi viikko pitäisi olla taas sään puolesta kai epävakaisempi mutta sitä ei vielä parane miettiä. Eletään kuin viimeistä kesäpäivää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti