lauantai 9. syyskuuta 2017

Tontilla tapahtuu

Vihdoin on alkanut tontilla ihan konkreettisesti tapahtua eikä enää suunnitella pelkästään teoriassa kuinka mikäkin asia tehdään. Saatiin tiistaina lupa alkaa kaatamaan tontilla puita, vaikka rakennuslupaa ei oltukaan vielä saatu. Heti tiistai-iltana mies kävi puunkaatajan kanssa tontilla ja keskiviikkoaamuna puita lähti kaatumaan. Pari mäntyä jätettiin tuolloin tiistaina vielä pystyyn, koska tontilta ei saa ilman erillistä lupaa kaataa muuta kuin sellaiset puut, jotka tulevat olemaan rakennusten tiellä. Puhuttiin kyllä miehen kanssa heti alusta alkaen, että kaikki männyt kaadetaan tontilta. Tämä siitä syystä, että kaupunki oli jo harventanut metsää sen verran, että mäntyjä oli typerästi yksi siellä ja yksi täällä. Mies haki lupaa niidenkin mäntyjen kaatoon, jotka ei rakennusten tiellä ole, mutta tuolloin tiistaina sitä lupaa ei vielä ollut tullut. Mikäli kyseessä olisi ollut esimerkiksi yksittäiset koivut, ei oltaisi niitä välttämättä haluttu kaataa.

Keskiviikkona puiden pilkkominen oli vielä hieman jäänyt kesken ja perjantaina ne tultiin karsimaan/pilkkomaan loppuun. Perjantai-iltana mentiin koko perhe tontille siirtelemään pilkottuja puita sekä rakentamaan telinettä työmaakyltille ja sähköpääkeskukselle(?). Minun yllätykseksi myös ne puut oli kaadettu, jotka oltiin vielä jätetty puuttuvan kaatoluvan vuoksi kaatamatta! Mies tiesi asiasta, mutta halusi että asia olisi minulle yllätys ja oli kyllä todella positiivinen yllätys kun keskiviikkona vielä manasin sitä, että haluan kyllä että kaikki männyt kaadetaan. Puita meidän täytyi sen vuoksi roudata itse tontin kulmalle, koska halutaan puut säilyttää polttopuuksi. Huh mikä homma oli noiden puiden siirtelyssä vaikka puiden kaataja olikin ne valmiiksi pilkkonut pienemmiksi pölleiksi. Pidemmät puun pätkät puiden kaataja oli siirtänyt meille valmiiksi tontin yhteen nurkkaan. Meidän tehtävä oli siis siirtää ainoastaan pitkin tonttia olevat pilkotut puupöllit kasalle samaan paikkaan minne pidemmätkin puun pätkät oli kasattu.




Pojan kanssa saatiin ihmetellä leppäkerttua...

...ja linnunmunaa
Rakennuslupa me saatiin vihdoin torstaina. Wuhuu!! Tosin käsittelyajan pituutta ei voida moittia. Meille sanottiin, että neljä viikkoa ainakin kannattaa varata tuon luvan saantiin. Meille lupa tuli kolmessa viikossa. Vielä kaksi viikkoa menee, että lupa on lainvoimainen, mutta koska haettiin lupaa että saadaan aloittaa maatyöt ennen kuin lupa on tullut lainvoimaiseksi, saadaan aloittaa maatyöt jo heti. Tarkoitus olisi pitää aloituspalaveri tulevana tiistaina ja maatyöt saada myös heti ensi viikolla käyntiin.

2 kommenttia:

  1. Ihana pikkuapulainenkin teillä mukana! Onnea rakennusluvasta. En tiennyt että sen saamisen jälkeen menee vielä hetki ennenkuin se on lainvoimainen. Tuttu myös hommaa ammattilaisen pihapuiden kaatoon Turengista tässä myöhemmin vuoden aikana, heillä toki talo on jo pystyssä mutta siinä on pari puuta jotka olisi ehkä kannattanut kuitenkin kaataa jo rakennusaikana.
    https://www.jkpihapuut.fi/puunkaato

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että rakennuslupa saatiin järjestymään. Meillä on puiden kaato edessä tässä keväällä, kunhan saadaan uusi teräketju moottorisahaan. Sitten päästään puunkaato hommiin.
    https://www.osmon-pienkone.fi/epages/osmonpienkone.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015011907/Categories/VARAOSAT/Moottorisahojen_teraelevyt_ja_ketjut/TERAeKETJUT

    VastaaPoista