tiistai 29. elokuuta 2017

Talon keittiö

Talon tulevasta keittiöstä onkin ollut puhetta jo aiemminkin, mutta pureudutaan nyt vähän vielä tarkemmin siihen millainen keittiö meille on tulossa. Meillehän tulee siis lähes täysmusta keittiö, ripauksella tammea ja rosteria. Kodinkoneet tulee rosterisena/mustana. Astianpesukone tulee kalusteverhoiltuna ja tiskiallas on musta. Yhdelle seinustalle tulee yksi täyspitkä kaappi, jääkaappi & pakastin (vierekkäin), uuni & mikroaaltouuni (päällekkäin) ja uunien alapuolelle sekä yläpuolelle kaappi/laatikko. Nurkkaan tulee "aamiaskaappi". Kaapin ovena toimii ylös liukuva rosterisen värinen ovi ja kaapin sisällä on tasoja mihin saa esim. kahvinkeittimen ja kahvikuppeja. Toisella seinustalla on tasoa mustaöljytystä koivusta sekä musta tiskiallas, liesi ja kalusteverhoiltu astianpesukone ja tietysti myös kaappeja/laatikoita. Yläkaappeja meille ei tule ollenkaan. Roiskesuojaksi seinälle tulee suhteellisen kapea musta lasi pienellä blingblingillä. Itse vierastin ensin tuota blingblingiä, mutta se sopi niin hyvin yhteen mustaöljytyn koivun kanssa, että lopulta se oli meidän valinta. Tiskialtaan päälle tulee ihan kunnon kokoinen ikkuna joka ulottuu myös lieden ja altaan välissä olevan tason päälle.
Tässä esimerkkikuvassa näkyy tuo ns. "aamiaiskaappi". Muutoinkin seinusta jossa uunit ovat, on hyvin samanlainen kuin meille tulee. Pitkä kaappi vain tulee meille toiselle puolelle jääkaappi&pakastin yhdistelmää. Saareke meille tulee eripäin kuin tässä kuvassa. Kuva täältä.

Lisäksi meille tulee saareke, joka sekin on täysmusta muutoin paitsi taso tulee tammesta sekä saarekkeen päädyt. Aluksi ajateltiin, että ainoastaan taso tulisi tammesta, mutta kuvia selailtuamme tykästyimme niin kovasti ajatukseen siitä, että taso jatkuisi myös päädyissä. Lattia meille tulee myös natural tammena, jotenka tammitaso ja -päädyt on myös hyvä jatkumo lattiaan. Itse haaveilin aluksi aivan täysin mustasta keittiöstä ilman mitään muuta väriä. Mies oli kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että saarekkeeseen vähintään täytyy saada jotain muutakin. Saattaisi tietysti olla, että aivan täysmusta keittiö olisi turhan raskaan näköinen ja oloinen, kun meidän keittiö nyt ei kuitenkaan mikään monen kymmenen neliön suuruinen tule olemaan. Saarekkeeseen meille tulee twist-pistorasiat, mutta muutoin saareke jää täysin työskentely-/tarjoilutasoksi. Työskentelytasoa olisikin ilman saareketta melko vähän.
Twist-pistorasia. Kuva täältä.
Puisia tasoja jäin aluksi pohtimaan, että kuinka käytännöllisiä ne lopulta ovat. Asiasta keskusteltiin miehen kanssa ja alettiin miettiä, jos sittenkin laitettaisiin seinustalle, jossa on allas ja liesi, kivitaso. Käytiin keittiöfirman kanssa juttelemassa asiasta, mutta kivitaso olisi tullut melko arvokkaaksi ja kivitasoon olisi lisäksi täytynyt tehdä ns. puskusauma johonkin kohtaan, koska kiveä ei saa niin pitkänä yhtenä pätkänä, niin se olisi pakko tehdä kahdesta. En oikein löytänyt kivitasoista edes sellaista väriä mikä olisi erityisesti miellyttänyt. Yhdessä keittiöfirman mallikeittiössä oli tasona tuo mustaöljytty koivu. Käytiin sitä vielä katsomassa ja tunnustelemassa ja kyllä päätös oli selvä. Vaikka puu onkin arempi materiaali kuin moni muu, oli se vain ihanan näköinen ja tuntuinen. Kivitasot eivät tuntuneet enää miltään tuoin tason jälkeen. Sitäpaitsi kun puutasoja vain jaksaa ja muistaa kunnolla huoltaa ja öljytä, kestävät ne ihan yhtälailla kosteutta kuin muutkin tasot. Kuumaa pelliä tms. ei toki kannata suoraan puutason päälle laskea mutta en minä kyllä nykyisessä keittiössäkään mitään nosta suoraan uunista tai liedeltä tasolle. Aina välissä on jonkinlainen pannunalunen tai ritilä. Kaappien ja laatikoiden vetimet tulee olemaan mustat. Vielä pohditaan kahden erilaisen vetimen välillä kumpi olisi meidän valinta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti