sunnuntai 13. elokuuta 2017

Aikatauluahdistus!

Nyt ahdistaa! Nimittäin meidän raksaprojektin aikataulu. Mikäli seurataan meidän talotoimittajan aikataulua, niin rakennuslupahakemus pitäisi saada rakennusvalvontaan viimeistään keskiviikkona. Vielä odotellaan talotoimittajalta lupakuvia... Kuvat piti tulla meille jo tällä viikolla, mutta vasta torstaina sieltä kyseltiin tarkennusta kodinhoitotilan mittoihin. Kyllä pikkuisen ärsytti siinä vaiheessa ja paasasin miehelle, että miten ne nyt vasta kyselee jotain tarkennuksia kun piirustukset pitäisi meillä jo olla! Lisäksi meillä ei ole vielä tiedossa onko kuinka moni meidän naapuritonteista lunastettu omiksi. Mikäli tontit ovat vasta varauksessa tulevilla tonttien omistajilla, meidän ei tarvitse saada tonttien omistajilta allekirjoitusta naapurien kuulemisesta. Tontit kun ovat vielä kaupungin mikäli niitä ei ole lunastettu omiksi. Kuinka ollakaan näitä asioita hoitava ihminen oli pois töistä rakennusvalvonnasta perjantaina kun mies yritti asiaa tiedustella. Ärsyttää, että asiat venyy ja vanuu meistä riippumattomista syistä.

Tuntuu, että viikot vilahtelee silmien ohi niin nopeasti että paniikki iskee! Rakennusluvan saamiseen täytyy varata ainakin 4 viikkoa aikaa. Kun rakennuslupa on saatu, voidaan vihdoin aloittaa maatyöt. Elementit pitäisi nyt tämän voimassa olevan aikatulun mukaan tulla tontille lokakuun puolessa välissä. Itsellä alkaa jo epätoivo iskeä, että tuossa aikataulussa ei pysytä ja koko projektin aikataulu venyy... Mikäli aikatulu venyy paljon, muuttuu toimitus talvitoimitukseksi ja silloin koko homma tulee maksamaan enemmän.

Nyt ei auta kuin yrittää itse rauhoittua, kun tässä hetkessä ei pystytä itse tekemään mitään mikä vauhdittaisi sitä että päästäisiin rakennuslupaa hakemaan. Maanantaina toivottavasti saadaan tieto naapuritonttien tilanteista (eli pitääkö mahdollisten tonttien omistajien allekirjoituksia lähteä metsästämään) ja lupakuvat saisi tulla nyt mahdollisimman pian!
Myös pientä leikkaa-liimaa hommaa on saanut tehdä rakennusluvan hakemiseen liittyen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti