keskiviikko 23. elokuuta 2017

Rakennuslupahakemus ja ulkovärit

Viime viikon perjantaina vihdoin saatiin laitettua rakennuslupahakemus kaikkine papereinensa eteenpäin. Vastaavan mestarin kanssa käytiin paperit torstai-iltana läpi, jonka jälkeen hän otti paperit kotiinsa ja täytti kaikki osuudet mitä hänen tulee täyttää. Vastaava mestari myös vei paperit rakennusvalvontaan.

Itse olen ollut todella pessimistinen rakennuslupahakemuksen käsittelyajan kanssa. Vastaava mestarikin suositteli meitä hakemaan erillistä lupaa aloittaa maatyöt ennen varsinaista rakennuslupaa tai muuten ei pysyttäisi millään aikataulussa. Meidän yllätykseksi jo tänään keskiviikkona saatiin julkisivulautakunnan kommentit. Meidän suunnitelmat ja paperit oli heidän puolesta muuten ok, mutta katon väri täytyy vaihtaa mustasta tumman harmaaksi. Ei tiedetä kunnolla miksi tuo katon väri täytyy muuttaa, mutta se ei ole mikään ylitse pääsemätön asia. Pohdittiin tumman harmaata kattoa itsekin yhdessä vaiheessa, mutta vaihdettiin se lopulta mustaksi. Musta ei nyt jostain syystä kaupungille käy jotenka tumman harmaa tulee katto olemaan. Nyt täytyy odottaa vielä, että ihan lopullinen päätös rakennusvalvonnasta tulee rakentamiselle. Olin yllättynyt että saatiin julkisivulautakunnalta kommentit ja hyväksyntä ennen rakennusvalontaa.

Talon ulkoseinien pitkät sivut meillä tulee tumman harmaaksi. Päädyt haluttiin eri väriseksi ja tarkoitus on laittaa päätyihin kuullote/puuöljy. Varsinaista maalia päätyihin ei siis tule. Kivijalka on tarkoitus maalata tumman harmaaksi. Täytyy sanoa, että olen aikas innoissani noista talon ulkoväreistä!

Talon päätyjen väri. Kuva täältä
Pitkien sivujen väri. Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti