tiistai 9. tammikuuta 2018

Tilannekatsaus

Ei ole tullut hetkeen kirjoiteltua ihan perus tilannekatsausta talolta/tontilta. Tässä siis tulee vähän tietoa siitä missä mennään tällä hetkellä.

Nyt viime viikkojen ajan töitä on tehty lähinnä talon sisällä. Sisäseinät on tehty. Sisäseinien levytykset valmistuivat viime viikolla ja viime viikolla on levytetty kattoa. Olohuone/keittiötilan katon levytys jäi perjantaina hieman kesken, mutta sekin saatiin tehtyä loppuun maanantaina.



Meidän raksalla on ahertanut pääsääntöisesti yksi raksamies. Hän on ollut mukana touhuissa siitä lähtien kun elementit asennettiin paikoilleen. Nyt kun katot ja seinät on levytetty, raksamies lähtee meidän raksalta ja palaa parin viikon päästä tekemään loput hänelle kuuluvat hommat (saunaan jotain juttuja, ulos päätyjen räystäänaluslautojen vaihtaminen oikeisiin kun Kastellilla laitettu alunperin väärän väriset laudat, terassi ja kodinhoitohuoneen ovelle rappuset…). Suurimman osan hommistaan meidän raksamies on siis jo tehnyt. Tuntuu hurjalta että projekti on oikeasti jo niin pitkällä! Tällä viikolla maalari tulee tasoittamaan ja maalaamaan seinät. Takka tuodaan myös tällä viikolla. Maaleja, sisäkaton paneelit jne. tulivat viime viikon torstaina ja mies oli käynyt kesken työpäivän niitä kantamassa sisälle parin tunnin ajan. Vielä pitäisi pintamateriaaleista laattojen ja laminaattien tulla jossain vaiheessa.
Mdf-paneeleja kattoon

Maalia, tasoitetta jne.

Ei voi todeta muuta kuin että hommat etenee mukavaa vauhtia. Vähän pidemmästi on jouduttu takuta meidän lattian kanssa. Lattiavalu on monesta kohtaa epätasaista ja siinä on railoja. On ollut jo aikoja sitten puhe Kastellin kanssa, että se tullaan korjaamaan/tasoittamaan. Noh, eipä ole tasoittajia näkynyt… Joulun välipäivinä mies pisti taas reklamaatioviestiä asiasta Kastellille ja vihdoin saatiin vastaus, että lattia tullaan korjaamaan viikolla seitsemän.


Lattialämmitys on saatu myös pyörimään viime viikolla. Yllätykseksi mitään valtavia kosteusmääriä ei ole kuitenkaan lattiasta noussut lattialämmityksen päälle laiton jälkeen. Mies hommasi ilmankosteuden kerääjänkin sitä varten jos kosteutta paljon vielä lattiasta nousee. Meidän vastaava mestari sanoikin yhdessä vaiheessa, että meillä on yllättävän kuiva ilma talossa jo tässä vaiheessa. Kastellilta asennettiin puhallin taloon sisälle tulevan liesituulettimen kohtaan heti kun lattiavalu oli tehty. Tuo puhallin on siis myös tehokkaasti puhaltanut kosteutta ulos. Meidän taloon on myös viritelty sensoreita, jotka mittaavat talon kosteutta jatkuvasti ja lähettävät tiedon miehen puhelimen sovellukseen. Yksi tällainen sensori laitettiin seinän sisään. Laitteessa pitäisi patterin riittää viiden vuoden ajan jotenka niin pitkään päästään seuraamaan mikä on kosteustaso seinän sisällä.
Poistoilmalämpöpumppu paikoillaan
Eilen, maanantaina, Puustellilta käytiin mittaamassa meidän keittiötä, kodinhoitohuonetta, eteistä ja vessaa. Torstaina käydään tekemässä lopulliset valinnat kaikkien kalusteiden suhteen edellä mainittuihin tiloihin. En ehkä malttaisi taas odottaa että pääsee näkemään ja hiplaamaan eri materiaaleja. Pääosin ollaan jo aikoja sitten päätetty mitä/minkälaisia kalusteita mihinkin tulee, mutta pientä viilausta ja lukkoon lyömistä vielä on. Lisäksi on hyvä vielä nyt tauon jälkeen nähdä uudestaan kaikki ne valinnat mitä aikaisemmin on katsottu ja päättää, että onko ne pinnat nyt lopulliset mitä silloin muutama kuukausi sitten viimeksi katsottiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti