sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Sauna

Meidän taloon tuleva sauna ei ole kamalan ihmeellinen. Enkä nyt totea asiaa mitenkään niin, että olisimme pettyneitä ettei meidän saunaan tule mitään hienouksia. Päinvastoin, saunasta tulee hyvin perussauna ihan meidän toiveiden mukaisesti. Tottahan tähänkin vaikuttaa paljon raha, mutta emme myöskään kokeneet tarvitsevamme saunaan mitään erikoisia hienouksia. Etenkin minä tykkään saunoa paljon. Kävisin saunassa vaikka joka päivä, mutta sähkönkulutuksen vuoksi ei aivan viitsi. Saunassa käydään näin talvella yleensä 1-2 kertaa viikossa. Kesällä, etenkin jos on oikein lämmin, voi mennä parikin viikkoa ettei käydä saunassa ollenkaan. Joka tapauksessa saunan olemassa olo on ehdotonta! Ilman saunaa en osaisi elää etenkään talviaikaan.

Meidän saunan lauteet tulevat olemaan haapaa ja seinät koivupaneelia. Saunasta tulee siis sävyltään melko vaalea. Saunan valaisin vaihdettiin perus neliöstä kaarevaan malliin, joka on koivusta. Meille ei siis tule saunaan pieniä valokuituvalaisimia. Tuo valaisin asia on ainoa, jota jouduttiin miettiä, että mitä sen kanssa tehdään. Valokuituvalaisimet olisivat olleet hienot, mutta ei koettu valokuituja kuitenkaan lopulta niin välttämättöminä, että olisi maksettu niistä niin paljon ylimääräistä verrattaen tuollaiseen yhteen saunan valaisimeen. Nykyisessä asunnossa meillä ei ole oikeastaan ikinä edes saunassa valo päällä. Pesuhuoneesta tuleva valo on ollut aivan riittävä valo myös saunaan.
Meidän tulevan saunan valaisin. Kuva täältä.
Minkäänlaista sen erikoisempaa lasiseinää saunaan ei tule. Saunan ovi tulee kyllä olemaan lasinen, mutta siinä se. Tykätään miehen kanssa siitä, että sauna on sellainen vähän hämyinen paikka jossa ollaan vähän niinkuin "piilossa" omassa rauhassa.

Kiukaaksi meille tulee perus Harvian sähkökiuas. Nykyään on paljon erilaisia hienoja kiukaita. Meidän valintaan vaikutti taasen raha sekä se, että koetaan pärjäävämme oikein mainiosti myös sellaisella peruskiukaalla. Samanlainen kiuas on meidän nykyisessä rivitaloasunnossa ja ollaan koettu se hyväksi ja toimivaksi.
Meidän kiuas. Kuva täältä.
Mikäs se meidän saunan tilanne talolla tällä hetkellä on? Saunaan on nyt laitettu alumiinifoliot sekä koolaukset. Hyvässä vaiheessa siis ollaan jo saunankin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti