perjantai 29. joulukuuta 2017

Vuosi 2017

Joulu alkaa olla ohitse. Meiltä laitettiin joulukuusi tänään pois. Eilen siirsin kaikki muut jouluiset koristeet kaappiin. Ainoastaan ikkunoissa olevien jouluvalojen annoin vielä olla. Jotenkin tänä vuonna tuntui heti jouluaaton jälkeen, että tämä joulu oli nyt tässä ja ei muuta kuin kohti uusia seikkailuja. 

Ensi vuotta odotetaan koko perhe innolla. Syynä tietenkin talo. Vuosi 2018 tulee olemaan siis jännittävä, kutkuttava ja täynnä muutoksia jo pelkästään meidän raksaprojektin vuoksi. Mitä muuta vuosi 2018 tuo tullessaan, sitä ei tiedä, mutta innolla odotan myös muuta elämää raksan lisäksi.

Vaikka mieli ja ajatukset on kovasti jo vuodessa 2018, palataan vielä vuoteen 2017. Täytyy sanoa, että tämä vuosi oli ehdottomasti koko meidän perheen vuosi. Tehtiin vuoden 2017 aikana paljon päätöksiä, jotka koskivat koko meidän perhettä. Helmikuussa vietettiin minun ja mieheni häitä. Häät olivat suhteellisen pienet, mutta sitäkin tunnelmallisemmat ja häistä jäi ihan älyttömästi hyviä ja lämpöisiä muistoja joihin on hyvä välillä palata. Häistä ei ehtinyt kauhean kauaa kulua, kun päätettiin (vähän meille itsellekin yllätykseksi) hakea Seinäjoen kaupungin tontteja. Tontteja kun havitteli enemmän väkeä kuin mitä tontteja oli, kaupunki järjesti tonttiarvonnat. Suu loksahti auki, kun arvonnoissa sanottiin meidän nimi. Kädet tärisi koko loppuillan ja oli ihan epätodellinen olo. Tontti! Meille?!? Wtf! Myöhemmin kuulin eräältä tutulta, että hänen ystävänsä oli tonttiarvonnoissa kolmatta kertaa, eikä vieläkään tonttia osunut omalle kohdalle. Mutta meidän kohdalle osui heti ekasta kerrasta?! Huh ja huh! Ei muuta kuin pähkäilemään, että otetaanko todella tontti vastaan vai annetaanko mennä seuraavalle. Selkeää meille on ollut jo hyvän aikaa, että omakotitaloon halutaan jos Seinäjoelle jäädään. Pohdinnoissa kun oli yhdessä vaiheessa vaihtoehtona myös Tampereelle muutto. Puntaroitiin vaihtoehtoja. Tampereella meillä ei ikinä olisi tälläistä mahdollisuutta. Ollaan viihdytty Seinäjoella ihan hyvin ja paikka tuntuu tutulta ja kotoisalta. Lisäksi selviteltiin, että saataisiin meidän budjettiin sopimaan ihan kivan kokoinen talo. Jotenka ei muuta kuin tuumasta toimeen ja lähdettiin tutkailemaan sekä kilpailuttamaan eri talotoimittajia. Edettiin hommassa melko vauhdilla, mutta niin haluttiinkin. Ei haluttu turhaan venyttää projektia. Toki haluttiin rauhassa puntaroida mitä halutaan ja keneltä, mutta muutoin ei nähty tarpeelliseksi venyttää projektia ajallisesti.

Kesällä 2017 lyötiin lukkoon meidän talotoimittaja ja alkoi rakennuslupaprosessin vireille laitto. Alkusyksystä saatiin rakennuslupa ja siitä seurasi heti tontilla maatöiden aloittaminen. Nyt talo on pystyssä ja sisäseinät on pystytetty. Tuntuu todella hurjalta!

Häiden ja tontin lisäksi tein myös töissä keväällä sellaisia päätöksiä, että syksystä lähtien toimenkuvani hieman muuttui. Jotenka myös töissä on puhaltanut tänä vuonna ainakin joiltain osin uudet tuulet.

Tänä vuonna minä yksinäni, sekä minä ja mies yhdessä, on tehty sellaisia päätöksiä, jotka ovat vieneet minua ja meitä eteenpäin elämässä. Ei ole vielä ikinä tehty näin suuria päätöksiä ihan itseksemme, ilman kenenkään muun kanssa keskustelua tai ilman kenenkään muun mielipiteiden kuuntelua, kuin mitä tämän vuoden aikana ollaan tehty. Ja fiilis on mahtava! Etenkin tämä syksy on ollut rankka, sitä en kiellä. Uudet jutut töissä ja raksa on vienyt voimia. Vaikka meidän talo tulee avaimet käteen-toimituksella, on se lopulta ollut kaikkea muuta kuin pelkästään avaimet käteen. Kyllä siellä tontilla ja talolla on täytynyt/täytyy vain itsekin asioita tehdä. Viimeisimpänä pohdittiin esim. valopistorasioiden paikkoja ja siirreltiin niitä katossa kun vielä on mahdollisuus ennen kuin katto levytetään. Projektin keskellä on täytynyt yrittää kuitenkin pyörittää myös arkea ja muistaa touhuta pojan kanssa. Hermot on välillä olleet TODELLA riekaleina ja ihan koko perhe on hermostunut toisilleen jo monenmonta kertaa.

Vaikka tämän vuoden aikana on ollut välillä rankkaa, olen äärettömän kiitollinen omasta perheestä ja koko kuluneesta vuodesta. Kyllä oma perhe vaan on ihan super! Ja se, että elää juuri sellaista elämää kuin itse haluaa, on myös ihan super! Innolla kohti uutta vuotta ja uusia seikkailuja näiden biisien saattelemana. Nää biisit kuvaa vaan niin hyvin tätä kulunutta vuotta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti