lauantai 22. heinäkuuta 2017

Raskauden jälkeiset iho-ongelmat ja luonnonkosmetiikka

Jatketaan muilla aiheilla kuin rakentamisella. Talohommissa ei paljoa ole tapahtunut nyt tämän heinäkuun aikana. Voisin kuitenkin kirjoitella seuraavan postauksen taas talohommien tilanteesta. Jotain pientä kun kuitenkin on tämänkin kuun aikana tehty projektin etenemiseksi.

Minulla on ollut aina suhteellisen hyvä iho. En ole juurikaan joutunut edes teinivuosina stressaamaan finneistä tms. Olen saanut elää hyvin huoletonta elämää ihon puhdistuksen kanssa ja silti iho on pysynyt hyvänä. Kasvohoidossa olen tainnut käydä elämäni aikana ehkä kaksi kertaa. Pojan syntymän jälkeen vuonna 2014 ihoni alkoi yhtäkkiä huonontua. Näppyjä alkoi nousta sinne ja tänne. Välillä etenkin kasvojen iho on ollut todella huonossa kunnossa. Tykkään käyttää meikkiä, mutta en tykkää käyttää sitä kauheana kerroksena. Ennen pojan syntymää en käyttänyt juuri koskaan meikkivoidetta. Synnytyksen jälkeen oli pakko tutustua meikkivoiteiden maailmaan, koska ihon jäätävien ja punoittavien näppyjen peittämiseen ei millään riittänyt pieni sipaisu puuteria. Taistelin aina tähän kesään saakka itse huonoa ihoa vastaan ja yritin löytää tuotteita joista olisi edes jotain hyötyä. Oikein mistään ei ole kuitenkaan tuntunut löytyvän apua, jotenka vihdoin tänä kesänä päätin astella kosmetologille.

Olen jo hyvän aikaa pyrkinyt siirtymään kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa ekologisiin ja luonnonmukaisiin vaihtoehtoihin. Nyt minulla on meikkeinä käytössä suurimmaksi osin Lavera. Lavera oikeastaan siitä syystä, että siinä on helpoin saatavuus. Laveran tuotteita saa nykyään ainakin Prismoista ja Citymarketeista (ainakin täällä Seinäjoella). Muitakin ekologisia ja luonnonmukaisia meikkimerkkejä toki löytyy, mutta muista kuin Laverasta minulla ei ole tällä hetkellä kokemusta juuri ollenkaan. Yksi Idun Mineralsin luomiväri ja kynsilakka minulta löytyy ja ne on ainakin ollut ihan toimivia.
Kasvojen ihon hoitoon olen käyttänyt viime aikoina Valkoisen Langan tuotteita. Kokemusta on myös jonkin verran Madaran tuotteista. Madaran tuotteissa ei ole mitään vikaa, mutta tykkään suosia suomalaista. Valkoisen Langan tuotteet valmistetaan siis Suomessa ja niiden raaka-aineet ovat luonnollista alkuperää. Valkoisen Langan tuotteita saa ainakin täällä Seinäjoella ekokauppa Mirtelosta.

Etsin tarkoituksella kosmetologin, joka käyttää ekologisia/luonnonmukaisia tuotteita. Ei muuten ole sellaisia ainakaan Seinäjoella mitenkään ruuhkaksi asti…. Löysin nimittäin googlettelulla yhden ainoan kosmetologin Seinäjoelta, joka käyttää ekologisia ja luonnonmukaisia tuotteita. Noh varasin ajan tuolle kosmetologille. Kosmetologi oli oikein mukava ja tutki ihoani tarkasti pohtien samalla mikä hoito olisi minulle sopivin. Ensimmäisellä käyntikerralla tehtiin oikein perusteellinen ja kokonaisvaltainen puhdistus. Kosmetologin suosituksesta otin vielä kaksi käyntikertaa ihon puhdistukseen. Tuo ihon puhdistus ei ole kyllä todellakaan mitenkään rentouttava tapahtuma, ainakaan jos ihosta löytyy paljon sitä puhdistettavaa. Kosmetologilla, jolla kävin, on tapana antaa asiakkaalle mynthon suuhun imeskeltäväksi puhdistuksen ajaksi. Eihän mynthon tietysti sitä järkyttävää kipua poista, mutta mielestäni silti hyvä keksintö. Itse ainakin tuli vimmatusti imeskeltyä mynthonia ja yritettyä keskittyä vain siihen. Kosmetologi käytti ihossani pääasiassa vadelmapohjaisia tuotteita, jotka ovat hyviä erityisesti minun pintakuivalle rasvaiselle iholle. Kosmetologin käyttämät tuotteet ovat EkoPharman tuotteita. Minulle selvisi, että EkoPharman ja Valkoisen Langan valmistaja on sama yritys. Kosmetologi ei mitenkään vähätellyt Valkoisen Langan tuotteita, mutta sanoi, että niissä ongelma on se, että yksi ja sama tuote on kaikille ihotyypeille. EkoPharmassa taas on omat tuotteet jokaiselle erilaiselle ihotyypille ja siten toimivat paremmin. Itselle tuli ostettua EkoPharmalta vadelma kuorinta ja lisäksi karpalo anti-akne hoitogeeliä, jota laitetaan täsmähoitona ongelmakohtiin. Kaupanpäälle sain näytepakkauksen vadelma puhdistusvaahdosta. Toimivan tuntuisia tuotteita kaikki, mutta onhan noilla hintaa… Toisaalta ihon hyvinvointi on itselle sen verran tärkeää, että ehkä sitä pitää ainakin joihinkin tuotteisiin sijoittaa. Kyllähän siinä toisaalta säästää sitten taas meikkikuluissa, kun ei tarvitse sitä meikkiä niin paljoa käyttää kun iho voi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti