keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Kesälomareissu

Tänä vuonna päätettiin lähteä kesälomareissulle Turkuun sekä Naantaliin. Arvata saattaa, että yhden päivän kohteena oli Muumimaailma. Muumimaailman lisäksi käytiin Aboa Vetus & Ars Nova historian ja nykytaiteen museossa. Tämä kohde tuli vähän extemporee, kun Turkuun saapumispäivänä satoi ja jotain tahdottiin kuitenkin tehdä/nähdä. Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, olen vähentänyt vaatteiden ja tavaroiden ostamista todella paljon ja pyrin nykyään ostamaan vain tarpeeseen, jotenka Turussakaan ei paljonkaan kierrelty kaupoissa. Ainoat kaupat missä käytiin oli Sisustuksen Koodi, Sokos (jossa käytiin vain sisustusosastolla) ja Sisustusliike Avelia. Kummasti näkyy liikevalinnoissa tuo oman kodin suunnittelu ja kaikesta ihanasta haaveilu sisustuksessa :D Sisustuksen Koodista olisin voinut ostaa vaikka mitä ihanaa. Myös Aveliasta löytyi valloittavia sisustuksen tavaroita. Kummastakaan liikkeestä ei tällä kertaa kuitenkaan mitään ostettu, mutta pää höyrysi kyllä kuumana pohdiskellen tulevaa kotia ja sen sisustusta. Jotain ihanaa sinne on saatava! Sokokselta ostin laseille liuskekivialustoja ja pari vähän isompaakin liuskekivialustaa. Toisen koristeeksi ja toisen koristeeksi/pannunaluseksi.

Aboa Vetus & Ars Nova oli mukava paikka viettää sateista päivää. Historiasta kertovalla puolella (Aboa Vetus) oli kaivettu vanhan Turun raunioita esiin ja kaivuutöitä tehdään jatkuvasti lisää. Raunioiden ympärille on rakennettu museo, jossa pääsee kävelemään ja tutkimaan raunioista löydettyjä esineitä sekä entisajan elämästä kertovia tauluja. Museon varrella oli pieniä ns. loosseja, joissa oli jotain pientä tehtävää ja touhuttavaa lapsille. Lisäksi museosta löytyi pari nukkekotia. Nämä touhut olivat kyllä meidän pelastus, kun poika ei oikein arvostanut rauhassa käveleskelyä ja taulujen lueskelua. Samoissa tiloissa rauniomuseon kanssa oli luumuseo, jossa oli nähtävillä eri eläinten luita. Nykytaiteen puoli (Ars Nova) rakennuksen yläkerrassa oli myös ihan kiva, mutta tuli kierrettyä todella nopeaa tahtia pojan kyllästyessä totaalisesti. Museosta löytyi myös alue, jossa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Tämän hetkinen näyttely ei oikein itseen kolahtanut. Näyttelyn nimi oli Minän teatteri. Näyttelyssä oli esillä kuvia sekä videoita ihmisistä. Todella outoja kuvia ja videoita! Yhden taiteilijan teoksissa ihmiset olivat jonkinlaiset kanisterit päässä ja yhdessä videossa nainen puristi seisovilteen ketsuppipurkista ketsuppia kulhoon maassa...Useassa videossa ja kuvissa ihmiset olivat alasti. Ei vain riitä itsellä ymmärrys tuollaiseen taiteeseen...




Seuraavana päivänä oli vuorossa Muumimaailma, jonne lähdettiin heti aamupalan jälkeen. Keli oli tuona päivänä aivan mahtava. Aurinko paistoi ja oli sopivan lämmintä. Pelättiin, että poika pelkäisi muumeja, koska oli aiemmin alkanut itkemään, kun muumit olivat jossain olleet esiintymässä. Tai lähinnä poika kai pelkäsi esityksissä Pikku Myyn kovaa ääntä. Pikku Myytä poika ei suostunut koko Muumimaailmassa olon aikana lähestyä. Oikein muistakaan Muumimaailman hahmoista poika ei välittänyt, paitsi itse muumeista. Kaikkia muumeja piti käydä useamman kerran halaamassa. Päivä kului oikein mukavasti paikkoja kierrellen ja välillä leikkien sekä eväitä syöden. Ja poika tykkäsi aivan valtavasti! Ainoastaan itselle meinasi välillä ahdistus iskeä väenpaljoudessa muumihahmojen lähettyvillä. Heti kun hahmoista meni vähän väljemmille vesille, oli todella hyvin tilaa kulkea ja touhuta. Mielestäni siis oikein oiva paikka perheille, joissa on pieniä lapsia. Ylihintaiseksi Muumimaailmaa sanotaan ja onhan se suhteellisen arvokas, mutta mikäpä paikka ei olisi? Mikäli tuonne lähtee päivää viettämään, täytyy jo heti asennoitua siihen, että rahaa tulee menemään. Säästää pystyy esimerkiksi ottamalla mukaan omat eväät ja etsimällä autolle ilmaisen parkkipaikan. Eihän nuo isoja säästöjä ole, mutta kuitenkin.


Viimeisenä päivänä Turussa käytiin tämän postauksen alussa kertomissani liikkeissä sekä tutkimassa Turun linnan ympäristöä ja merimuseo Forum Marinumin ympäristöä. Turun linnaan tai merimuseoon ei menty sisälle asti. 

Kaikkiaan reissu oli oikein onnistunut. Oli mukava viettää muutama päivä kauempana kodin nurkista. Etenkin kun tietää, että tulevat kuukaudet tulevat olemaan kiireisiä taloprojektin vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti