maanantai 24. heinäkuuta 2017

Mitä kuuluu taloprojekti?

Meidän taloprojekti on nyt heinäkuun aikana edennyt hitaasti, mutta varmasti. Eniten on tullut varmasti tehtyä sitä omaa pään sisäistä pohdintaa kaikenlaisista asioista. Kovasti on pohdittu etenkin lattian väriä ja valaistusta. Keittiö on myös ollut pohdinnoissa mukana vaikka sen suunnittelu meillä onkin jo todella pitkällä. Pientä muutosta yhdessä tasossa ja saarekkeen päädyissä luultavasti tulee siihen mitä on viimeksi keittiöfirman kanssa juteltu. Asuntomessuilla ei tänä vuonna lähdetä, kun niiden sijainti on tänä vuonna niin kaukana. Olen kuitenkin netistä pyrkinyt katselemaan, että millaisia ratkaisuja messutaloissa on ja saisiko niistä jotain ideaa itsellekin. Me tehtiin keittiösuunnitelma aivan täysin meidän omien mieltymysten mukaan eikä silloin edes tiedetty esimerkiksi millaisia keittiöitä asuntomessutaloissa tulee olemaan. Oli hauska nähdä, että messutaloissakin monessa on  käytetty keittiössä samaa väristystä kuin meille on tulossa. Enää ei olekaan niin paljon täysvalkoista vaan nyt pinnalla on musta ja puu. Todella vähän olen muuten löytänyt tämän vuoden messukodeista kuvia netistä. Tuntuu, että viime vuoden asuntomessuista löytyi paljon paremmin. Vai enkö nyt vain osaa hakea oikeilla hakusanoilla?

Kuvat kahdesta eri tämän vuoden messukohteesta. Näissä eroja meidän suunnitelmiin, mutta fiilis hyvin sama. Molemmat kuvat täältä.
Tässä keittiössä on jo pelottavankin paljon samoja elementtejä mitä meillekin tulee :D Tämä ei ole messukohde. Kuva täältä.
Itsellä eniten aikaa on vienyt sisustuksen miettiminen. Sisustamaan taloa ei tietenkään pääse vielä pitkään aikaan, mutta ei sille vain mitään voi että jo nyt näpit syyhyää kaikenlaisten sisustussuunnitelmien tekemiseen. Miehelle sanoin myös sitä, että ehkä joitain hankintoja täytyy jo pikkuhiljaa tehdä ettei kaikki tule sitten yhdellä rysäyksellä kun taloon ollaan muuttamassa. Kätevää, eikö ;D Noh mitään suurempia hankintoja ei ole tullut silti vielä tehtyä. Suunnitteluasteella vahvasti ollaan. Itseäni myös häiritsee se, että jos jotain isompia hankintoja tekee, niin mitäs jos ne ei yhtään sovikkaan taloon. Vaikka tarkat mitat tiedetään lähes kaikelle niin silti epäilyttää, että mitäs jos se ei sovikkaan joko mittojen takia tai muuten vain tyyliltään/väritykseltään.

Rakennuslupavirastosta saatiin heinäkuun alussa kommentit meidän talon tarkastuskuviin. Muutoin kaikki oli ok, mutta hiukan lisää liikkumatilaa täytyy lisätä saarekkeen ympärille, vessaan ja kodinhoitohuoneeseen. Nykyään kun on vaatimuksia, että pyörätuolilla täytyy päästä talossa liikkumaan ja on tarkat mitat paljonko missäkin täytyy vähintään olla tilaa. Talofirman kanssa ei olla päästy noista lupaviraston vaatimista muutoksista puhumaan, koska talofirman edustajamme on lomalla. Katseltiin miehen kanssa pohjaratkaisuamme ja kyllä me nuo puuttuvat sentit sinne saadaan. Vessaa joudutaan sen verran suurentamaan, että se vie tilaa pois hiukan vaatehuoneesta. Byhyy, mutta ei mahda mitään. Jotenkin panikoin noiden säilytystilojen kanssa. Kauhea huoli, että säilytystilaa tulee olemaan talossa aivan liian vähän. On tässä tosin onneksi tuota jonkin asteista konmaritusta tullut tehtyä, että toivottavasti kaikelle löytyy talossa paikkansa... Ja jos ei löydy niin sitten täytyy lähteä kaupoille hommaamaan sitä lisätilaa. Mehän ei tosiaan otettu meidän makkariin eikä toiseen pienemmistä makkareista ollenkaan ns. kiinteitä kaapistoja. Yhdestä huoneesta löytyy tuo vaatehuone/-komero. Halutaan itse hankkia kaapistot meidän makkariin ja toiseen pienempään makkariin, kun ensin nähdään kuinka muut huonekalut sinne asettuu ja mikä sinne oikeasti sopii. Ei haluta makkareista täyteen ahdettuja ahtaita koppeja vaan olisi kiva, että niissäkin saisi edes jonkinlaista väljyyttä. Halutaan myös, että huonekaluja pystyy siirrellä sen mukaa mikä todetaan talossa hetken asuttuamme toimiviksi eikä niin, että kaapit on väkisin jossain tietyssä kohtaa. Meidän makkariin olen jo katsellut Ikean sivuilta vaatekomeroita, joissa on normaalia vähemmän syvyyttä. Mikäli siltä tuntuu, että huoneeseen sopii oikein hyvin myös syvempi vaatekaappi, voidaan myös sellainen sitten hommata. Pohdinnoissa on ollut myös se, että sopisiko meidän vaatteita säilöön kodinhoitohuoneeseen, jolloin meidän makuuhuoneeseen ei edes tarvitsisi niin paljoa säilytysratkaisuja vaatteille. Katsotaan mihin päädytään... Tekisi mieli ostaa nuo vaatekaapit vasta sitten kun taloon on päässyt muuttamaan ja kaikki muut huonekalut on jo sisällä, mutta en tiedä saataisiinko vaatteita mahtumaan mihinkään siksi aikaa kun vaatekaappeja ei ole. Ehkä siinä vaiheessa jo paremmin hahmottaa sen todellisen tilan, kun taloon on saatu seinät pystyyn ja silloin pystyy paremmin miettiä mitkä ja minkälaiset huonekalut taloon sopii. Meillä kun ei pahemmin hukkaneliöitä taloon tule, täytyy huonekalujen paikat ja sisustus muutoinkin miettiä melko tarkkaan.
Meidän vanhempien makuuhuoneen vaatekaappi voisi olla jotain tämän tyylistä. Tämän syvyys on 44cm. Kuva täältä.
Pankin kanssa käytiin myös tuossa pari viikkoa sitten juttelemassa. Siltä osin homma on ok. Vastaava mestari kävi meidän tonttia katsomassa muutama päivä sitten illalla miehen kanssa. Oli sanonut, että hyvä tontti on. Joitain isoja kiviä/mahdollista kalliota tontilta saatetaan joutua räjäyttelemään, mutta räjäytyksen tuotokset saadaan sitten käyttää tontin täyttöön. Muutoin tuo täyttöaines tulee muualta ja se siinä maatöissä eniten maksaa. Meidän tontti laskee vähän alaspäin toiselta laidalta ja sen vuoksi täyttöä erityisesti tarvitaan.

Siinäpä taloprojektin tilanne tällä hetkellä. Seuraavaksi täytyisi tontti lunastaa itselle ja hakea sitä varsinaista rakennuslupaa. Talofirman kanssa myös käydään luultavasti elokuun aikana viimeiset palaverit siitä, mitä nyt mihinkäkin halutaan, minkä värisenä jne. Noiden palaverien jälkeen ei oikein muutoksia enää tehdä, jotenka tärkeät palaverit on kyseessä joihin todella tarvitsee valmistautua ja miettiä kaikki selväksi ja muistaa myös tarkistaa, että suunnitelmiin tulee kaikki mitä halutaan. Itselläni on esimerkiksi siitä kova huoli, että pistorasioita ja valaisinpistorasioita ei tule tarpeeksi tai ne on huonoissa paikoissa. On siis hyvä olla omat muistiinpanot ja kunnon suunnitelmat mukana noissa viimesissä palavereissa ettei vain mikään asia unohdu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti