torstai 2. marraskuuta 2017

Mitä talolle kuuluu?

Seinien pystytyksestä on kulunut nyt yli viikko. Mitä tontilla/talolla on sitten tämän viikon aikana tehty? Joudun sanomaan, että ihan täysin en edes tiedä... Nyt ollaan siinä vaiheessa, että hommat edistyy tasaiseen tahtiin ja raksamies on talolla aina arkipäivinä perus työpäivän mittaisen ajan. Enää hommia ei siis tehdä urakkana eikä tontilla tapahdu mitään enää iltaisin tai viikonloppuisin. Joitain tavaroita tontille on tuotu iltaisin ja niitä mies on ollut vastaanottamassa. Etenkin talon sisällä raksamiehen tekemät hommat on olleet tähän asti sellaisia, että ihan heti talossa käydessä ei edes hoksaa mitä siellä nyt on tehty. Tarkemmin kun ympärilleen katselee niin huomaa että aa tuollainen on tuonne laitettu ja joo tuonne kattoon on tuollaisia ja tuollaisia lautoja laitettu jne.

Selkein/näkyvin homma mitä talolla tässä vähän päälle viikon aikana on tehty, on pääoven edustalla olevan katetun terassin katon tekeminen. Nyt meillä on siis periaatteessa jo pala terassiakin olemassa. Jokusen ajan päästä pitäisi lattiaa jo päästä valamaan talon sisälle.

Suoraan sanoen tällä viikolla en edes ole itse kauheasti tontilla/talolla käynyt. Tällä viikolla on muutoin ollut vähän kaikenlaista niin energia ei ole riittänyt enää tontilla käymiseen. Mies on siellä kuitenkin joka päivä töidensä jälkeen käynyt. Itsekin olen parina päivänä töiden jälkeen koukannut tontin kautta, mutta en ole sen kummemmin pysähtynyt ja käynyt kurkkimassa talon sisälle. Josko viikonloppuna olisi taas paremmin voimia mennä katselemaan mitä tontilla on tehty. Ainakin viikonloppuna täytyy käydä tonttia ja talon sisäpuolta vähän siistimässä ja keräämässä roskia. Roskien suhteen mietittiin pitkään, että mikä meidän ratkaisu siihen on. Otetaanko roskalava/-kontti, Kastellin kautta roskasäkkejä vai hommataanko peräkärry ja kerätään roskia ihan vain jätesäkkeihin joita kuljetetaan peräkärryllä jäteasemalle? Päädyttiin lopulta tuohon peräkärryyn. Peräkärry olisi meillä mitä luultavimmin muutenkin jossain vaiheessa ostoslistalla, niin miksipä ei hommattaisi sitä heti. Vielä peräkärryä ei ole ja nyt roskia on kerätty jätesäkkeihin tontin yhteen nurkkaan. Eiköhän se peräkärry piakkoin saada hommattua... Moottorisahan mies jo hommasi :D Kaikenlaisia välineitä sitä vain täytyykin hommata kun omakotitaloon muuttaa. Tähän asti kun on asuttu aina taloyhtiöissä joissa on taloyhtiön puolesta ruohonleikkurit, lumikolat, kottikärryt jne. Nyt nuo kaikki täytyy itse hommata.

Huomenna pitäisi mennä keskustelemaan meidän takkavalinnasta, sen väristyksestä, pintamateriaalista jne. Vielä ei olla täysin varmoja siitä millainen väritys takkaan halutaan. Se tiedetään, että otetaan takka, joka automaattisesti kuuluu tuohon talopakettiin.
Arjen piristykseksi ostettiin viime viikolla pojan kanssa meidän kotitontulle ovi. Ovi on pieni ja sen saa kiinnitettyä teipillä jalkalistan päälle. Oven mukana tuli myös tikkaat ja kuusi. Poika sai valita ovelle paikan. On niin ihanaa nähdä kuinka aidosti ja tosissaan pienet elää kaikkia tuollaisia asioita. Poika odotti koko ensimmäisen illan seinään kiinnitetyn oven takana, että koska se kotitonttu sieltä tulee ulos.
Sunnuntaina käytiin Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämässä Halloween-tapahtumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti